25.2.08

Ριζοσπάστης 29/4/2006

Συνεχίζεται το καταστροφικό έργο

Συνεχίζονται τα έργα για την κατασκευή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Αιωνόβια δέντρα κόβονται. Ηδη, σε μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων, σύμφωνα με καταγγελίες στο «Ρ» του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση», οι εργασίες συνεχίζονται. Η ανάδοχος εταιρία που έχει αναλάβει το έργο (κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ - ΤΕΡΝΑ - ΖΙΜΕΝΣ), ακόμη και τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, συνέχιζε τα έργα και μάλιστα μέσα στα όρια του Δήμου της Αθήνας.

Και όλα αυτά όταν η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει πάρει απόφαση αναστολής των έργων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που θα φέρουν επιπλέον περιβαλλοντική καταστροφή και ενώ αναμένεται η κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ στην προσφυγή των κατοίκων. Τεράστια είναι η ευθύνη, σημειώνουν οι κάτοικοι, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της διοίκησης του Δήμου της Αθήνας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι τα δέντρα κόβονται από το ύψος των οδών Σεπολίων και Κωνσταντινουπόλεως μέχρι σχεδόν και τη γέφυρα της Λένορμαν. «Δουλεύουν συνεχώς, επί μήνες», σημειώνει στο «Ρ» η Αλέκα Μπενάτου, μέλος της Γραμματείας της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και του Συλλόγου «Η Αναγέννηση».

Και συνεχίζει: «Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως μας λένε και περίοικοι, που τα δέντρα κόβονται ακόμη και τη νύχτα. Εχουν γίνει καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα, αλλά η απάντηση είναι ότι "δεν μπορούν να κάνουν τίποτα". Ενώ θα έπρεπε τα έργα να σταματήσουν, αυτοί προχωρούν. Θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα. Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της διοίκησης του Δήμου της Αθήνας και της κυβέρνησης, που αν και γνωρίζουν τι γίνεται, δεν επεμβαίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: