25.2.08

Ριζοσπάστης 2/2/2006

«Οχι» στην επίγεια επέκταση

Διαδήλωση κατοίκων και φορέων των δυτικών συνοικιών στα Σεπόλια χτες το απόγευμα
«Τέρμα πια στον εμπαιγμό - απαιτούμε υπόγειο τον Προαστιακό». Μ' αυτό το αίτημα διαδήλωσαν χτες το απόγευμα, στη διασταύρωση Σεπολίων και Κωνσταντινουπόλεως, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σεπολίων «Η Αναγέννηση», εκατοντάδες κάτοικοι και εκπρόσωποι μαζικών φορέων των δυτικών συνοικιών, κλείνοντας συμβολικά για λίγα λεπτά τις γραμμές του σιδηροδρόμου.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν αποφασιστικά τον αγώνα που εδώ και χρόνια δίνουν ενάντια στην επίγεια επέκταση των γραμμών του Προαστιακού, η οποία, πέρα από το ότι θα δημιουργήσει ένα τείχος που θα χωρίσει την πόλη στα δύο, θα έχει και τραγικές συνέπειες για το λιγοστό πράσινο και τους ελεύθερους χώρους της περιοχής.
Στη χτεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Στ. Σκοπελίτη και εκπρόσωποι φορέων.
«Η επίγεια επέκταση του Προαστιακού - τόνισε σε δηλώσεις του ο Σπ. Χαλβατζής - είναι απαράδεκτη γιατί χωρίζεται η πόλη στα δύο. Εμείς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου και με όσο κόσμο κινητοποιείται. Δίνουμε τη μάχη για υπογειοποίηση του Προαστιακού και στηρίζουμε ως Συμπαράταξη τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής, που δε θέλουν η πόλη να κοπεί στα δυο, να εξαλειφθεί το πράσινο και να υποβαθμίζεται συνεχώς η περιοχή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: