25.2.08

Ριζοσπάστης 21/11/2006

Απαιτούν υπόγειο τον προαστιακό

Συγκέντρωση χτες των κατοίκων των Σεπολίων - έκλεισαν συμβολικά τις γραμμές του τρένου

Με μια ακόμη δυναμική κινητοποίηση - τη δεύτερη μέσα σε ένα μήνα - κάτοικοι των Σεπολίων και της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν χτες το βράδυ στο κάλεσμα του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Αναγέννηση», απαιτώντας την «υπογειοποίηση των γραμμών» του προαστιακού, όπως σημειωνόταν και στα πανό των κατοίκων.

Δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση των οδών Σεπολίων και Κωνσταντινουπόλεως, κλείνοντας τις γραμμές του τρένου για περίπου δύο ώρες. «Εξι χρόνια αγωνιζόμαστε για την υπογειοποίηση των γραμμών», σημείωσε η Αλέκα Μπενάτου, νεοεκλεγείσα διαμερισματική σύμβουλος στο 4ο Διαμέρισμα με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα». «Ζητάμε να εκδοθεί άμεσα η απόφαση για τον προαστιακό από τον πρόεδρο του ΣτΕ», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Φλεβάρη που συνεδρίασε το ΣτΕ για το θέμα, δεν έχει ακόμα εκδοθεί η σχετική απόφαση, παρά τις αντιδράσεις τόσο του Συλλόγου όσο και της «Συμπαράταξης». Ο πρόεδρος του ΣτΕ δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι μέχρι το τέλος του Νοέμβρη θα έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπέρ της υπογειοποίησης των γραμμών του προαστιακού.

Οι κάτοικοι με συνθήματα όπως «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, απαιτούμε υπόγειο τον προαστιακό» και «Οχι στο τείχος της ντροπής, τη γειτονιά μας φυλακή δε θέλουμε εμείς» διατράνωσαν πως δε θα επιτρέψουν να μετατραπεί η γειτονιά τους σε γκέτο.

«Περιμένουμε να βγει στο τέλος του μήνα η απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση της περιβαλλοντικής μελέτης για τον προαστιακό», σημείωσε στην ομιλία της η Νίκα Βασιλάκη, πρόεδρος του Συλλόγου. «Πρόκειται, είπε, για μια μελέτη που θέλει την περιοχή μας γκέτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: