25.2.08

Ανακοίνωση Γυναικών-Αναγέννησης-1981

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΟΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΠΟΛΙΩΝ
ΑΧΑΡΝΩΝ-ΒΑΘΗΣ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
Λ. Ιωνίας 34 και Αγαθουπόλεως Αυλώνος 58-60 ΣΕΠΟΛΙΑ
ΤΗΛ: 8645805

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κάτοικοι των Σεπολίων,
Ύστερα από τον αγώνα πέντε ετών όλων των κατοίκων, με επικεφαλής τους συλλόγους της περιοχής, έγινε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ένα καυτό αίτημά μας, η λειτουργία Παιδικού Σταθμού στα Σεπόλια, στο κτίριο που στεγαζόταν το Δημοτικό Σχολείο οδός Σμόλικα.


Η λειτουργία του σταθμού άρχισε κανονικά από την Δευτέρα 7/9 και ώρες 6:30-3:30 μμ μέχρι 16 Οκτώβρη και αργότερα 7-4 μμ


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την λειτουργία του Παιδικού Σταθμού και ευχαριστούν όλους τους κατοίκους των Σεπολίων που με κάθε τρόπο συμπαραστάθηκαν και συμμετείχαν στον αγώνα για την δημιουργία του.


Κάτοικοι των Σεπολίων, πολλά προβλήματα της περιοχής μένουν άλυτα και καθημερινά δυσκολεύουν την ζωή μας. Το πράσινο που λείπει εντελώς από την περιοχή, οι Παιδικές χαρές για τα παιδιά μας, η αξιοποίηση του χώρου ΑΤΛΑΣ σε Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο, η αξιοποίηση του οικοπέδου στην οδό Λιοσίων απέναντι από τον ηλεκτρικό σε παιδική χαρά και όχι σε κτίριο για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και κύρια η δημιουργία και άλλων Παιδικών Σταθμών και βρεφονηπιακού σταθμού, για τα παιδιά κάτω των 3 ετών.


Πολλές εργαζόμενες γυναίκες σε καταστήματα της περιοχής μας, αναγκάζονται να έχουν όλη την ημέρα τα παιδιά κοντά τους στην δουλειά γιατί δεν έχουν που να τα αφήσουν.
Όσες αποφασίζουν να πληρώσουν Ιδιωτικό Σταθμό, νοιώθουν ακόμα περισσότερο τι σημαίνει ακρίβεια, ενώ υπάρχουν και εργαζόμενες μητέρες που αναγκάζονται να σταματήσουν τη δουλειά τους.


Εκείνο που χρειάζεται Κάτοικοι των Σεπολίων είναι, να διαθέσει η Κυβέρνηση τα ανάλογα ποσά και να πάρει υπ' όψη τις προτάσεις των Συλλόγων και του Δήμου Αθηναίων για την διαμόρφωση των παραπάνω χωρών και να μην σπαταλάει τα χρήματα του Ελληνικού Λαού για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και στις φιέστες και τις διαφημίσεις, για να μας πείσει "για τα αγαθά" της ΕΟΚ.


Εργαζόμενες μητέρες των Σεπολίων, που έχετε παιδιά ηλικίας 3 ετών και πάνω σας καλούμε να δώσετε αιτήσεις για την εγγραφή τους στο Παιδικό Σταθμό, που με τους αγώνες όλων μας δημιουργήθηκε.


Καλούμε όλους τους κατοίκους των Σεπολίων, να γίνουν μέλη των Συλλόγων μας και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα προγραμματίσουν οι Σύλλογοι, για όλα τα παραπάνω προβλήματα της περιοχής.
Σεπόλια 15 Σεπτέμβρη 1981
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: