25.2.08

Ριζοσπάστης 1/2/2006

Σήμερα η συγκέντωση διαμαρτυρίας




Αναστέλλονται οι εργασίες για την επίγεια επέκταση του Προαστιακού, μετά από απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας



Την ανάγκη ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος να υπογειοποιηθεί και να μην επιτραπεί η υπέργεια επέκτασή του, σημειώνουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής των Σεπολίων, ενόψει της σημερινής κινητοποίησης, στις 6.30 μ.μ., στη διασταύρωση των οδών Σεπολίων και Κωνσταντινουπόλεως, που διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» μαζί με την «Συμπαράταξη για την Αθήνα».



Παράλληλα, αύριο, Πέμπτη, 2 Φλεβάρη, η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί, στο 10ο Τριμελές (Δικαστήρια Ευελπίδων), όπου δικάζεται ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου για τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις ενάντια στην επίγεια επέκταση του Προαστιακού. Με αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως θα αντισταθούν σε κάθε επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων τους.



Αναστολή εργασιών



Στο μεταξύ, την αναστολή των εργασιών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, μέχρι και την έκδοση της απόφασης σχετικά με την αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή, 27 Γενάρη, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ. Με την απόφαση αυτή, απαγορεύεται η κοπή των δέντρων και η κατάληψη της οδού Σιδηροδρόμων, σταματώντας - προς το παρόν - το καταστροφικό για την πόλη έργο της επίγειας επέκτασης του Προαστιακού.




Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, την Παρασκευή 3 Φλεβάρη, η οποία και θα αποφασίσει σχετικά με την επέκταση του Προαστιακού. Εκεί, θα συζητηθεί η αίτηση ακυρώσεως, που υπέβαλε στο ΣτΕ η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα», κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.



Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αίτηση ακυρώσεως που έχει καταθέσει η «Συμπαράταξη», το έργο, όπως έχει αποφασιστεί να γίνει με την επίγεια επέκταση του Προαστιακού, «κόβει» την πόλη στα δύο και προβλέπει ότι θα καταστραφούν:



Οι δεντροστοιχίες της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως από το Ρουφ μέχρι την ισόπεδη οδική διάβαση της Λένορμαν.



Οι τριπλές δεντροστοιχίες της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως που αποτελούν επίμηκες πάρκο και πολύτιμο φυσικό πόρο για την περιοχή.



Το σημαντικό πάρκο μεταξύ των οδών Δαμβέργη και Σιώκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: